Rekreativno kolesarjenje 2014

Kolesarjenje 2014V organizaciji Turističnega društva Destrnik so rekreativno kolesarili tudi letos. V petek, 2. maja, se je pred gasilsko-turističnem domom zbrala skupina 25 kolesarjev. Predsednik društva Ivan Hauptman je predstavil potek proge in poudaril namen kolesarjenja. Spoznavanje domače in bližnje okolice, dobra volja, druženje in rekreacija so glavni moto te prireditve.
Letošnja kolesarska pot je potekala po treh občinah in sicer je bil start na prostoru pred gasilsko-turističnim domom, nato so se podali preko Ojstrovca, Zasadov, Doliča v Velovlak, kjer sta Ivan in Angela Slukan kolesarjem pripravila osvežilno presenečenje. Po okrepčilu so kolesarili do Levajncev, Desencev, Ločiča, v Trnovsko vas, Trnovski Vrh, Vintarovce do turističnega doma, kjer sta prizadevna člana Miša in Sašo pripravila malico.
Pri organizaciji sta pomembno vlogo odigrala tudi Janez in Marija, ker sta med potjo večkrat postregla z osvežilnimi napitki in sta kolesarje spremljala z avtomobilom.
V zahvalo za sodelovanje so udeleženci prejeli zloženko Od lanu do platna, v kateri je predstavljen odmeven in uspešen projekt društva.
Dobro razpoloženi kolesarji so predlagali, da v turističnem društvu naslednje kolesarjenje organizirajo že jeseni – torej dvakrat v letu.