Nazdravili s penino

penina1V Turističnem društvu Destrnik znajo stopiti skupaj, trdo delati in se rezultatov svojega dela tudi veseliti. 20. marca 2014 so se zbrali člani upravnega odbora društva in sodelujoči v znanem projektu Od lanu do platna. Proslavili so uspeh projekta, ki je bil kronan z nakazilom sredstev na račun društva. Ob tej priložnosti je predsednik društva Ivan Hauptman poudaril, da so več let varčevali in v projekt vložili izkupičke zadnjih kmečkih praznikov. Poplačali so vse račune, sedaj pa se upravičeno veselijo, ker je dogovorjeni znesek prišel na račun društva.
Ob nakupu prvih statev so od prodajalca prejeli steklenico šampanjca, z željo, da bi statve služile svojemu namenu. Če kdaj, potem sedaj, so dejali in jo svečano odprli ter nazdravili.
Turistično društvo je prvo društvo v občini Destrnik, ki si je upalo, trdo garalo in uspelo. Pri administrativnih delih so bili deležni tudi pomoči občinske uprave, za kar so zelo hvaležni. Projekt Od lanu do platna mora ostati živ. Želijo ga prikazovati mladi generaciji v osnovnih in srednjih šolah, obiskovalcem doma in drugod.
V nadaljevanje projekta vabijo vse ljudi, ki jih to področje zanima, kajti tudi letos bodo sejali lan, ga okopavali, pulili, sušili, tolkli, trli, predli in tkali ter stiskali olje, ki ima veliko  zdravilno moč.
»Len je len, z njim je delo leto in den!«