4. rez potomke najstarejše trte na Destrniku

4. Rez potomke 2Upravni odbor Turističnega društva Destrnik se je v torek, 11. marca 2014, zbral ob Viničariji Destrnik. Opravili so 4. rez potomke najstarejše trte.
Predsednik društva in skrbnik trte Ivan Hauptman je nagovoril prisotne, pri tem pa ni skrival razočaranja, saj je nepridiprav trto ponovno močno poškodoval. Z rezjo so rešili, kar se je rešiti dalo. Odstranili so polomljene poganjke in trti zaželeli dobro rast.
Modro kavčino ali žametno črnino so posadili 29. marca 2010 in nato vsako leto obrezali, zadnji dve leti je tudi že obrodila. Lani so ji marljivi člani turističnega društva postavili lično oporo. V obdobju od novembra 2012 do februarja 2014 je bila kar trikrat namerno poškodovana. V društvu vedo, da niso bili otroci in mladina, z gotovostjo upajo trditi, da to počne  posameznik.
Dejanje je obsojanja vredno, prijavljeno lastniku trte in pristojnim službam. Naša destrniška potomka si je v štirih letih ustvarila bogat koreninski sistem in se ne bo vdala kar tako. Verjamemo vanjo in v požrtvovalne člane turističnega društva, ki želijo v Destrnik privabiti čim več turistov. Trta je zgolj ena od zanimivosti kraja in dokaz, da je trdna destrniška prst rodovitna, ljudje pa delovni in marljivi.