Hoja po starih pešpoteh 2018

hoja 2018V okviru občinskega praznika je v soboto, 2. junija, potekal tradicionalni pohod po starih pešpoteh. V sončnem jutru se je pred turističnim domom zbralo sedem pohodnikov, ki so se podali čez Destrnik v Dolič, nato jih je pot po gozdni poti vodila v Levanjce, od tam pa v Gomilce, kjer jih je pogostila družina Zelenko. Hvaležni in okrepčani so pot nadaljevali nazaj do turističnega doma v Destrniku. Nekateri pohodniki so povedali, da so peš po tej poti šli prvič, zagotovo pa ne zadnjič, saj jih je trasa navdušila.
Hoja je gibanje z izjemno tradicijo, ki je bilo do izuma prvih prevoznih sredstev edina možnost premikanja iz kraja v kraj. V času hitrega tempa življenja nas lahko hoja umiri in sprosti, hkrati pa spočije možgane. Naš kraj ima čudovito pokrajino, ki jo je vredno raziskovati peš. Ker tokrat število pohodnikov ni bilo tolikšno, kot bi si želeli, razlog se je najbrž skrival v številnih dogodkih, ki so potekali ta dan; potekal je namreč kolesarski maraton, ki so ga varovali destrniški gasilci, članice društva kmetic so bile na izletu, nekateri najbrž že na dopustu; so se v društvu odločili, da bodo pohod, najverjetneje po isti poti, jeseni ponovili.
Pri turistih pravijo, da je hoja najcenejša možnost za krepitev telesa in duha, z njo pa tudi najmanj škodujemo okolju. Na svidenje torej na naslednji hoji po starih pešpoteh, ki bo že to jesen.