Predstavili so se na sejmu KOS v Lenartu

kos 2018Od 25. do 27. maja  je v Lenartu potekal  kmetijsko-obrtniški sejem 2018. Ker so bile rdeča nit sejma dopolnilne dejavnosti na kmetiji, so se na njem predstavili tudi člani Turističnega društva Destrnik.
Sejem je pokazal pestrost, širino in raznolikost ponudbe, saj so organizatorji k sodelovanju povabili številne razstavljavce ter ponudnike. V okviru osmega sejma so izpeljali 3. državno razstavo lisaste pasme, srečanje predstavnikov turističnih društev, predstavnikov čezmejnih projektov, vinska ocenjevanja, festival ljudskih godcev in kuhanje kisle župe.
TD Destrnik je na sejmu predstavilo svoje delo in hkrati našo občino. Ker je bilo med obiskovalci tudi veliko mladih, člani pa so predstavljali projekt Od lanu do platna, se jim je zdelo posebej pomembno, da mlajšim približajo to dejavnost in pomen njenega razvoja ter hkrati ohranjanja tega starega običaja.
Projekt so predstavljali vestni člani Pavla, Pepek, dve Mariji, Angela in Irena. V času trajanja sejma sta jih obiskala tudi predsednik društva g. Ivan Hauptman in župan občine g. Vladimir Vindiš. Priložnosti za povezovanje prebivalcev Slovenskih goric vsekakor ne zmanjka, zato želimo društvu še obilo uspešnih predstavitev društva in kraja širom po Sloveniji.