8. rez potomke najstarejše trte pri viničariji

rez potomke 2018Člani upravnega odbora Turističnega društva Destrnik so se v nedeljo, 25. marca, popoldan zbrali ob viničariji. Opravili so 8. rez potomke najstarejše trte. Predsednik društva Ivan Hauptman je nagovoril prisotne, rez pa so opravili lastnik trte župan g. Vladimir Vindiš, predsednik društva g. Hauptman, 7. ptujska vinska kraljica Eva Gašperšič, kletarji društva vinogradnikov, na čelu z aktualnim Francem Brenčičem, in članice ter člani upravnega in nadzornega odbora TD.
Prireditev so s kulturnim programom bogato popestrile ljudske pevke Urbančanke. Lepa pesem in dobro vino gresta zmeraj z roko v roki, skrbna nega potomke pa nam daje upanje, da bo jeseni spet dobro obrodila. Modra kavčina ali žametna črnina je našemu kraju v ponos že od marca 2010, verjamemo, da bo še dolgo dobro rodila in gostila turiste od blizu in daleč.
Rezu modre kavčine je sledil še rez turističnih brajd, ki sta ga ob pomoči ostalih zbranih strokovno izvedla Franček Brenčič in Anton Sever. Uradnemu delu je sledila pogostitev, ki jo že tradicionalno pripravijo članice turističnega društva.