37. občni zbor Turističnega društva Destrnik

TDobcniZborV soboto, 17. februarja 2018, so člani društva izvedli redni občni zbor, na katerem so pregledali delo v letu 2017. Večer so z lepo pesmijo otvorile ljudske pevke Urbančanke. Delo društva je v svojem poročilu predstavil predsednik društva Ivan Hauptman, ki se je hkrati zahvalil članom za trud, ki ga med letom vlagajo v njihovo uspešno delovanje in tako poskrbijo, da je v našem kraju veselo.
Prisluhnili smo planu dela za 2018, hkrati pa nas je predsednik društva spomnil na pretekle dogodke. V letu 2016 so tako izvedli druge društvene koline na star način. Zahvalili so se družini Mohorič-Vajngerl z Levajnc za podarjenega prašiča. Udeležili so se sejma Turizem in prosti čas v Ljubljani, v izvedbi vasi Desenci in Gomilc so pripravili 11. bal, ki je bil odlično izpeljan in obiskan. Opravili so rez potomke pri viničariji. V aprilu so sodelovali v čistilni akciji in skupaj s krajani počistili našo občino. V maju so rekreativno kolesarili po naši in dveh sosednjih občinah. V juniju so se sprehodili po starih pešpoteh. V avgustu so izvedli njihovo najodmevnejšo prireditev, 36. kmečki praznik, na katerem so potekale 6. kmečke igre, postavili so klopotec, izpeljali tradicionalno povorko kmečkih običajev ter se pozno v noč veselili z ansambli Štajerci, Issacom Palmo in Poskočnimi muzikanti. V septembru so se podali na strokovno ekskurzijo na dolenjsko, prav tako pa so na domačih brajdah in potomki najstarejše trte opravili trgatev. Donirali so denar osnovni šoli in društvu upokojencev. Projekt od lanu do platna so peljali čez vso leto, za kar so hvaležni kmetiji Sever na Drstelji. Bili so uspešni na razpisu LAS, sledila bo izdaja knjige. Predsednik je posebej pohvalil članice, ki sicer pečejo odlične gibanice, lansko leto pa so na občinskem prazniku pekle krapce.
Pozdrav zbranim in spodbudne besede društvu so zraven župana občine Destrnik, Vladimirja Vindiša, podali tudi povabljeni gostje. Podelili so priznanja za aktivno delo v društvu ter spejeli 5 novih članov. Zlata priznanja Štajerske turistične zveze so iz rok podpredsednika Zlatka Jesenika letos prejeli: Pavla Horvat, Jože Horvat in Ivan Hauptman. Dobitnikom priznanj iskrene čestitke.
Uradnemu delu je sledilo druženje ob hrani in pijači, za katero so tradicionalno poskrbele članice društva, letos so se tako med drugim okrepčali z bujto repo in klobasami, ki so jih naredili na njihovih društvenih kolinah. Za še boljše vzdušje je z dobro glasbo poskrbel Sašo Simonič.