Turisti na 55. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu Agra

Agra3Člani TD Destrnik so se letos s projektom Od lanu do platna udeležili sejma Agra, ki je potekal od 26.31. avgusta v Gornji Radgoni. Predstavili so delo s tukačem, trlico, kolovratom in statvami. Predstavili so tudi končna izdelka laneno seme in olje.
Zgovoren je podatek, da se je na sejmu predstavilo 1820 razstavljavcev iz 36 držav. Dežela partnerica je bila letos Kitajska, ki se je predstavila s kar 24 podjetji. Na šestih mednarodnih strokovnih ocenjevanjih kakovosti so podelili več kot 1200 medalj. Sejem je obiskalo ogromno eminentnih gostov, domači in tuji ministri, gospodarske delegacije ter slovenski politični vrh.

Skupna ugotovitev razstavljavcev in gospodarstvenikov, ki so obiskali sejem, je, da je v kmetijski ter živilsko-predelovalni industriji še veliko priložnosti. Pridelati znamo vrhunske pridelke, vendar je cena, ki jo dosežemo, prenizka. Vanjo bi morali vključiti tudi trajnostni razvoj in preprečevanje posledic podnebnih sprememb.
Sejem je v šestih dneh obiskalo več kot 120.000 obiskovalcev, med njimi sta bila tudi destrniški župan g. Vladimir Vindiš in predsednik TD Destrnik g. Ivan Hauptman. Na lastne oči sta se lahko prepričala, da so člani društva s projektom Od lanu do platna poželi ogromno zanimanja, ne samo obiskovalcev, temveč tudi medijev, saj so jih za nekaj trenutkov predstavili tudi v večerni informativni oddaji. To je tudi največje priznanje in spodbuda za nadgrajevanje projekta.