Sobotno dogajanje na 36. Kmečkem prazniku

kmecke igre 2017Kot je že tradicionalno, je letos na Destrniku potekal že 36. Kmečki praznik, ki ga je tretji konec tedna v avgustu organiziralo Turistično društvo Destrnik. Prireditev, katere osrednji dogodek je še zmeraj nedeljska povorka starih kmečkih običajev, pa zmeraj več ljudi obišče tudi v soboto, ko člani društva postavljajo klopotec in izvedejo kmečke igre.
Kmečki praznik so v soboto, 19. avgusta, začeli s srečanjem upokojencev Spodnjega Podravja, nadaljevali pa s postavitvijo klopotca. Osrednja sobotna prireditev so bile šeste kmečke igre.
Kmečke igre niso le tekmovanje, pač pa druženje in spoznavanje, hkrati pa se tako krepi predvsem skupinsko delo. Namen iger je predvsem navdušiti mlade, da sodelujejo in tekmujejo, ter omogočiti sodelovanje med društvi in občani našega kraja. Letos so se v kmečkih igrah pomerile štiri ekipe: Jiršovci (Hitri in drzni), PGD Destrnik – ekipa 1, PGD Destrnik – ekipa 2, Drstelja (Drsteljske pande).
Člani društva so letos pripravili štiri različne igre, ki so bile povezane s kmečkimi opravili, hkrati pa je bil njihov namen zabavati in nasmejati obiskovalce prireditve. Ekipe so se pomerile v žaganju hloda, v spravilu krompirja na loparju, vlečenju vrvi pod oblačili in v igri s plavajočimi jabolki. Slednja je tekmovalce zmočila, gledalce pa kar najbolj nasmejala. Tekmovalci so namreč morali čim hitreje pojesti jabolko, ki je plavalo v vodi, ampak brez pomoči rok. Najboljši so bili Hitri in drzni iz Jiršovcev, vse ekipe pa so prejele lepe nagrade. Igre sva povezovala g. Feliks Majerič in moja malenkost.
Zbrane obiskovalce je med igrami zabaval ansambel Marki, za zabavo pozno v noč so poskrbeli Original Štajerci, za nekaj sodobnejših in latino ritmov pa gost večera Isaac Palma.