36. občni zbor Turističnega društva Destrnik

P2180291V soboto, 18. februarja 2017, so člani društva izvedli redni občni zbor, na katerem so pregledali delo v letu 2016. Večer so z lepo pesmijo otvorile ljudske pevke Urbančanke. Delo društva je v svojem poročilu predstavil predsednik Ivan Hauptman, ki se je ob tem zahvalil članom za trud, ki ga med letom vlagajo v uspešno delovanje društva in tako poskrbijo, da se je v našem kraju veselo.
Prisluhnili smo planu dela za 2017, hkrati pa nas je predsednik spomnil na pretekle dogodke. V letu 2016 so izvedli druge društvene koline na stari način. Zahvalili so se družini Žampa iz Levanjcev za podarjenega prašiča. Udeležili so se sejma Turizem in prosti čas v Ljubljani, vaščani Ločkega Vrha so pripravili 10. bal, ki je bil odlično izpeljan in obiskan. Na 35. občnem zboru so razrešili staro in izvolili novo vodstvo ter podelili priznanja zaslužnim članom. Opravili so rez potomke pri viničariji. V marcu so si ogledali polete v Planici in bili priča zmagoslavju Petra Prevca. Aprila so popravili turistične brajde in sodelovali na čistilnih akcijah po vaseh naše občine. V naslednjem letu upajo na lepše vreme pred prvim majem, saj bo tako kolesarjenje lažje, kot je bilo preteklo leto. Konec maja je sledil preobrat vremena, v vročini so izvedli hojo po pešpoteh in se na poti okrepčali pri Bračičevih. Avgusta so izvedli svojo najodmevnejšo prireditev, 35. Kmečki praznik, na katerem so potekale 5. kmečke igre, postavili so klopotec, izpeljali tradicionalno povorko kmečkih običajev in se pozno v noč veselili z ansamblom Roka Žlindre ter z Navihankami. V septembru so se podali na strokovno ekskurzijo v Goriška Brda, prav tako pa so na domačih brajdah in potomki najstarejše trte opravili trgatev. Decembra so gostili bontonologa, ki je natresel nekaj koristnih nasvetov o vedenju. Donirali so denar osnovni šoli in župniji Sv. Urbana. Projekt od lanu do platna so izvajali vse leto, za kar so hvaležni kmetiji Sever na Drstelji.
Pozdrav zbranim in spodbudne besede društvu so zraven župana Občine Destrnik Vladimirja Vindiša namenili tudi povabljeni gostje. Podelili so priznanja za aktivno delo v društvu in sprejeli šest novih članov. Bronasta priznanja Štajerske turistične zveze so iz rok predsednika Janeza Ribiča letos prejeli: Angela Petek, ki deluje v društvu že od leta 1996, Milena Samec, ki dela v njem od 2004, in Marica Veršič, članica od leta 2007. Dobitnicam priznanj iskrene čestitke.
Uradnemu delu je sledilo druženje ob hrani in pijači, za katero že tradicionalno poskrbijo članice društva. Letos so se med drugim okrepčali z odlično bujto repo, ki jih je po dolgi mrzli zimi dobro ogrela.