11. bal vasi Desenci in Gomilci

20170204 192706Letošnji bal je potekal 4. februarja v Volkmerjevem domu kulture. S pomočjo Turističnega društva Destrnik so ga uspešno pripravili vaščani Desencev in Gomilcev. Pripravili so nam večer, na katerem smo pozabili na vsakdanje težave in skrbi, se lahko sprostili ter nasmejali. Nastopajoči so dejali, da so spoznali, da je bil za njih najlepši del priprav, ko  so se enkrat na teden dobili in družili. V današnjem hitrem tempu in poplavi socialnih omrežij je to postalo pravi privilegij.
Občani Desencev in Gomilcev so tako v izbranih oblačilih prikazali običaje, ki jih mlajše generacije danes več ne poznajo. Ob odličnem vzdušju so zbrani plesali in uživali ob mizah, bogato obloženih s pustnimi dobrotami. Predsednik društva in župan občine nista skrivala zadovoljstva ob odlično izpeljanem balu.
Turistično društvo Destrnik se vsem aktivnim občanom Desencev in Gomilcev zahvaljuje za trud, vloženo energijo ter dobro voljo ob pripravi 11. bala. Največja nagrada nastopajočim so bile tokrat presenetljivo polna dvorana in pohvale obiskovalcev. V TD Destrnik bodo še naprej z veseljem ohranjali staro tradicijo vaških balov ob pustnem času.

Več v fotogaleriji