5. kmečke igre

igre1Na Destrniku je letos potekal že 35. Kmečki praznik, ki ga je drugi konec tedna v avgustu organiziralo TD Destrnik. Praznik so v soboto, 13. avgusta, otvorili s postavitvijo klopotca ob prireditvenem prostoru. Osrednja sobotna prireditev pa so bile pete kmečke igre, na katerih je sodelovalo pet ekip, ki so se med seboj pomerile v različnih igrah, na šaljiv način povezanih s kmečkimi opravili. Vsako ekipo je sestavljalo pet tekmovalcev, od katerih sta morali biti vsaj dve ženski predstavnici. Letos so se tekmovalci pomerili v prenašanju jabolk čez ovire, zabijanju žebljev v »štor«, napenjanju vrvi od tekmovalca do tekmovalca, pokazati pa so morali tudi, kako hitro uspejo pojesti staro kmečko južino – luk, klobaso, kruh, kuhano jajce in spiti vino. Igra je požela obilo smeha, presenetila je ženska tekmovalka, ki je imela na koncu drugi najboljši čas.

V društvu so veseli, da so se tekmovalci skozi igre zabavali in sodelovali drug z drugim ter se tako povezali tudi na zabaven način. Druženje in obujanje starih običajev je tudi namen kmečkih iger, ki je vsako leto znova dosežen. Zmagala je druga ekipa PGD Destrnik, pred prvo ekipo PGD Destrnik in drsteljskimi vijolicami. Prve tri ekipe so dobile lepe praktične nagrade.

Kmečke igre sta odlično povezovala Feliks Majerič in Mirjana Fladung, zbrane obiskovalce pa je po tekmovalnem delu zabaval ansambel Roka Žlindre. TD Destrnik si želi, da bi se iger tudi prihodnje leto udeležilo čim več ekip in njihovih navijačev.