Strokovna ekskurzija TD Destrnik

ekskurzija td destrnik1510. oktobra so se podali na strokovno ekskurzijo člani TD Destrnik, ki so uspešno in z veseljem ter prostovoljno delali na 34. Kmečkem prazniku in drugih prireditvah društva v letošnjem letu. S seboj so povabili župana in direktorico občinske uprave. Bilo jih je precej, saj so napolnili več kot en avtobus.
Podali so se v Avstrijo, v VULKANLAD. Ogledali so si čokoladnico Zotter, grad Kornberg, se ustavili v gostišču Kaufmann, kjer so dobili obilno kosilo (stara kmečka gostilna na avstrijskem Štajerskem), si ogledali izdelke društva kmečkih žena Eigenart, ki jih razstavljajo v starem in popolnoma obnovljenem mlinu. Pot so nadaljevali proti idilični vasici na hribu STRADEN, kjer so skupaj kar tri cerkve in od koder je lep pogled na Pohorje, Donačko goro ter Boč. Proti večeru so se ustavili v etno vinotoču v Ratchendorfu, kjer so jim v »odštekanem ambientu« postregli okusne krače.
Prijetno vzdušje, odlično vodenje vodiča s kar nekaj koristnimi nasveti in dan je prehitro minil. Vendar so si takšen dan tisti, ki se v TD Destrnik trudijo in delajo, tudi zaslužili.