4. Kmečke igre

igre2Letos je na Destrniku potekal že 34. Kmečki praznik, ki ga je tretji konec tedna v avgustu organiziralo TD Destrnik. Praznik so v soboto, 15. avgusta, otvorili s postavitvijo klopotca zraven prireditvenega prostora. Osrednja sobotna prireditev pa so bile četrte kmečke igre, prijavilo se je sedem ekip, ki so se med seboj pomerile v štirih različnih igrah, ki so bile na šaljiv način povezane s kmečkimi opravili. Vsako ekipo je sestavljalo pet tekmovalcev, od katerih sta morali biti vsaj vse ženski predstavnici. Letos so se tekmovalci pomerili v prenašanju jabolk čez ovire, zabijanjem žebljev v »štor«, prenašanjem vode v gumijastih škornjih in napenjanjem vrvi od tekmovalca do tekmovalca.
V društvu so veseli, da so se tekmovalci skozi igre zabavali in sodelovali drug z drugim ter se tako povezali tudi na zabaven način. Druženje in obujanje starih običajev je tudi namen kmečkih iger, ki je bil letos gotovo dosežen. Zmagala je ekipa Jiršovci, pred drugo ekipo PGD Destrnik in prvo ekipo PGD Destrnik. Prve tri ekipe so dobile lepe praktične nagrade.
Kmečke igre je odlično povezoval Sašo Simonič, zbrane obiskovalce pa je po tekmovalnem delu zabaval ansambel Modrijani, ki s svojim prepevanjem prav tako ohranja slovensko ljudsko glasbeno izročilo. Člani TD Destrnik so bili veseli pomoči PGD Destrnik, ki jim je nesebično pomagalo z agregati, ko se je zgodil izpad elektrike, zato se jim za to pomoč posebej zahvaljujejo.