35. občni zbor Turističnega društva Destrnik

obcni zbor2016aV soboto, 20. februarja 2016, so člani društva izvedli redni občni zbor, na katerem so pregledali delo v letu 2015. Večer so z lepo pesmijo otvorile ljudske pevke Ubrančanke. Delo društva je v svojem poročilu predstavil predsednik Ivan Hauptman, ki se je hkrati zahvalil vsem članom in članicam društva za trud, ki ga med letom vlagajo v uspešno delovanje društva.
Prisluhnili smo planu dela za leto 2016. Nekaj prireditev so letos že izvedli, med drugim so 16. januarja priredili druge turistične koline na star način, ki so namenjene članom društva, da se družijo in veselijo. Konec januarja so se udeležili sejma Turizem in prosti čas. 6. februarja, na pustno soboto, so pripravili 10. bal, ki je bil tudi letos odlično obiskan. Marca načrtujejo obisk doline pod Poncami, kjer si bodo ogledali finale smučarskih poletov, ki bodo letos še posebej svečani, saj bo Peter Prevc prejel veliki kristalni globus. Marca bodo izvedli tudi rez potomke najstarejše trte z Maribora. Aprila bodo sodelovali v čistilni akciji, konec aprila pa bodo rekreativno kolesarili in se sprehodili po starih pešpoteh. 13. in 14. avgusta bo sledila osrednja prireditev TD Destrnik – 35. Kmečki praznik. V soboto bodo postavili klopotec in izvedli kmečke igre, v nedeljo pa bosta potekali tradicionalna povorka in podelitev priznanj za lepo urejene hiše ter najlepše pridelke. V avgustu bodo sodelovali tudi na rimskih igrah na Ptuju. Septembra bosta sledili zaslužena ekskurzija in trgatev potomke najstarejše trte ter turističnih brajd. Še naprej bodo pekli domači kruh za osnovno šolo Destrnik. Društvo namerava poiskati primerno lokacijo za lenišnico in načrtuje izvedbo tega projekta. Še naprej se bodo usposabljali na kolovratih, statvah in trlicah. Nadaljevali bodo zgodbo »Od lanu do platna«, sejali lan in pridelovali laneno olje. Skupaj z občino in ostalimi društvi bodo obeležili 25. let samostojne Slovenije.
Zbrane sta pozdravila g. Jože Protner in g. Janez Ribič, predstavnika Štajerske turistične zveze. Članom društva je čestital župan Občine Destrnik g. Vladimir Vindiš, ki se je društvu pridružil kot član. Pozdrav zbranim in spodbudne besede društvu so namenili tudi ostali povabljeni gostje ter predstavniki društev.
Letošnji občni zbor je bil volilni – izvolili so novi upravni odbor, z novim starim predsednikom na čelu. Podelili so tudi priznanja za aktivno in uspešno delo v društvu ter za 10 in 20 let članstva. V društvo so sprejeli 8 novih članov.
Uradnemu delu je sledilo druženje ob hrani in pijači, za katero v društvu poskrbijo s svojimi marljivimi članicami in člani ter ob pomoči simpatizerjev.

obcni zbor2016b