Rekreativno kolesarjenje 2015

kolesarjenje1V organizaciji Turističnega društva Destrnik so rekreativno kolesarili tudi letos. V ponedeljek, 27. aprila, se je pred gasilsko-turističnem domom zbrala skupina 25 kolesarjev. Predsednik društva Ivan Hauptman je predstavil potek proge in poudaril namen kolesarjenja. Spoznavanje domače in bližnje okolice, dobra volja, druženje in rekreacija so glavni moto te prireditve. Letošnja kolesarska pot se je že tradicionalno začela s startom pred gasilsko-turističnim domom, nato so se podali preko Ojstrovca, čez »Lisičjak«, do Lovrečevih apartmajev, kjer so se okrepčali in pokramljali.
Pot so nadaljevali po Jiršovcih, v Ricinje in po Grajenščaku, nato pa zavili proti Pšajdovim na Drstelji, kjer so se spet okrepčali. Postanek za polnjenje baterij so imeli tudi pri Sevrovih, od njih pa so se čez pečino proti šoli vrnili do turističnega doma, kjer jih je že čakala domača malica članov društva Miše, Irene in Saša.
Kolesarji so povedali, da so preživeli čudovit rekreativni dan in se hkrati strinjali, da se na naslednjem zagotovo spet snidejo.