Vabilo na 13. bal

Vabimo vas na »13. BAL«, ki bo v soboto, 9. 2. 2019, ob 18. uri v dvorani gasilskega društva Destrnik. Prikazali vam bomo stari kmečki običaj druženja in zabave v dolgem zimskem večeru. Nadeli si bomo stara oblačila in vam prikazali, kako so nekoč združili delo in zabavo v naših krajih.  Postregli vas bomo s hrano in pijačo ter poskrbeli za zabavo.  Veseli bomo, če si boste stara oblačila oblekli tudi vi, zraven prinesli kaj malega za pod zob ali za žejo (kot so to naredili nekoč) ter prišli in se družili skupaj z nami.

Vabljeni!

Srečno 2019!

luckaDa bi v letu, ki prihaja,
mir imeli,
srečo doživeli,
da vam zdravje bi služilo
in razumevanje ne zapustilo.


Vesel božič in srečno novo leto 2019

vam želi Turistično društvo Destrnik

Pogovor z Janezom Fridlom, dobitnikom priznanja za najzaslužnejše društvene delavce – prostovoljce leta 2018

fridl03Turistična zveza Slovenije je tudi letos organizirala tradicionalno »Srečanje predstavnikov turističnih društev in zvez«. Prireditev je v okviru dnevov slovenskega turizma potekala v ponedeljek, 8. oktobra, v hotelu Bernardin – Histrion v Portorožu. Predsednik Turistične zveze Slovenije Peter Misja je na letošnjem srečanju podelil priznanja najzaslužnejšim društvenim delavcem – prostovoljcem za leto 2018. Med dobitniki priznanj za prizadevno prostovoljno delo v turističnem društvu na lokalni ravni je bil tudi naš vaščan Janez Fridl, ki je član TD Destrnik že 36 let.

Preberi več

7. trgatev potomke najstarejše trte pri viničariji

trgatev 2018V nedeljo, 23. septembra, so pri viničariji v Destrniku opravili trgatev potomke najstarejše trte na svetu. Prireditve so se udeležili župan g. Vladimir Vindiš, podžupan g. Branko Horvat, predsednik TD Destrnik g. Ivan Hauptman, kot skrbnik, 7. ptujska vinska kraljica Eva Gašperšič, predsednik društva vinogradnikov g. Andrej Rebernišek, kletarji društva vinogradnikov in še nekaj predsednikov društev ter občinskih svetnikov.

Preberi več

Turisti na 56. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA

AgraV soboto, 25. avgusta, je vrata odprl 56. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA. Na sejmišču v Gornji Radgoni se je do četrtka, 30. avgusta, obiskovalcem predstavilo 1.840 razstavljavcev iz 32 držav. Sejem AGRA se je letos predstavil pod sloganom Sejem nove generacije, izpostavil pa je predvsem mlade v agroživilstvu, generacijsko prenovo, inovativnost, znanje in povezovanje.

Preberi več

Strokovna ekskurzija na Gorenjsko

Turisti gorenjskaPo uspešnem kmečkem prazniku so se članice in člani Turističnega društva Destrnik tudi letos odpravili na zasluženi izlet. Tokrat so v nedeljo, 26. avgusta, obiskali Gorenjsko. V stilu letošnjega klavrnega poletja jih je tudi to nedeljo spremljalo nekaj dežnih kapelj, a to ni pokvarilo veselega vzdušja vseh udeležencev.

Preberi več

37. Kmečki praznik TD Destrnik

kmecki 2018Kot je v kraju tradicija že 37 let, je tudi letos 18. in 19. avgusta v organizaciji TD Destrnik potekal kmečki praznik. Na dvodnevni prireditvi so članice in člani društva pripravili bogat kulturni ter zabavni program. V soboto so najprej postavili klopotec, nato pa izvedli že sedme kmečke igre. V razburljivih in družabnih igrah se je pomerilo šest ekip. Turisti so veseli, da so se letos opogumili tudi upokojenci in imeli svojo ekipo. Prvo mesto je osvojila ekipa PGD Destrnik. Po kmečkih igrah, ki sta jih hudomušno vodila Damjana Žampa in Feliks Majerič, je sledila zabava z ansamblom Vikend.

Preberi več